dinsdag 27 januari 2015

No Walls op Katendrecht


Onze volgende tussenstop tijdens de Instawalk was de Fenixloods. Maar eerst de Rijnhavenbrug over met prachtige uitzichten op de nieuwbouw van de Kop van Zuid en Feijenoord. De liefdesslotjes hangen ook nog steeds aan deze brug.
Het contrast van oud en nieuw zie je op veel plekken in Rotterdam maar is in dit gebied heel sterk aanwezig. De oude graansilo is in groot contrast met de moderne architectuur aan de overzijde.En nog steeds: alles voor de foto:)

"Stichting Field of Dreams organiseert van 17 januari t/m 17 februari 2015 in de Fenix Loods I te Rotterdam: NO WALLS EXPO, NL/VL, een tentoonstelling met sculpturen en installaties van Nederlandse en Vlaamse kunstenaars. 
Deze expositie is onderdeel van de viering van het twintigjarig cultureel verdrag tussen Nederland en Vlaanderen.
NO WALLS EXPO, NL/VL wordt georganiseerd in de Fenixloods I. In het 10.000 m2 pakhuis staan verspreid over de begane grond sculpturen en installaties van Nederlandse en Vlaamse kunstenaars. Werk van jong opkomend talent naast dat van gerenommeerde kunstenaars. De dynamiek die hierbij ontstaat is een ware ode aan het Nederland-Vlaanderen jaar.
Tijdens de Art Rotterdam Week, 1e week van februari, breidt de tentoonstelling zich uit. Op de eerste verdieping van de loods en op de Wilhelminakade met Out There#2, een videotentoonstelling door Bart van den Boom. In de entree van de loods vindt de eerste editie van InBAF (Internationale Book Art Fair) plaats. TEC ART (tech-expo) komt met een experimentele expositie. De Aalmoes (restaurant in een glazen tuinderskas) biedt een culinaire en culturele belevenis.
"Bron: Art Rotterdam Week 2015"


Het is moeilijk om een dergelijke tentoonstelling in beelden te vangen. 
Het is veel, groots, bijzonder en de omgeving is pakkend. Maar ik vond het erg mooi om te zien en het is bijzonder om er tussen door te lopen. Zeker een aanrader om te bezoeken, dit kan tot 17 februari.

En dan staan we weer buiten in de volle zon en de frisse wind. 
Langzaam lopen we met de mensen die over zijn, terug naar onze laatste stop: het Rotterdams Museum dat tijdelijk naast het Nederlands Fotomuseum is gevestigd. Daarover en nog meer moois vanaf de Erasmusbrug in de laatste post over de Instawalk010 aan het eind van de week.

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...