maandag 10 november 2014

Zondag in de zon op de Wilhelminapier
Het eerste weekend van november, het leek wel lente! Het terras van Hotel New York was goed gevuld: genieten van de laatste zonnestralen.
Het blijft een bijzondere plek in de stad. Zo velen zijn hiervandaan naar verre oorden gereisd en geëmigreerd. Nu een ontmoetingsplek die sfeer uitademt.
Ook woontoren Montevideo is een blikvanger op de Wilhelminapier. Het uitzicht bovenin is waanzinnig, denk ik....De Spidoboot vaart langs. De mooiste manier om Rotterdam te zien, vanaf het water de stad aan je voorbij zien trekken. 

Ze varen langs een meer dan 100 jaar oude Graansilo aan de Rijnhaven in Feijenoord. Nu niet meer in gebruik als graanpakhuis maar gedeeltelijk het domein van de dancefeesten van Now en Whow. En natuurlijk zijn er de liefdesslotjes aan de Rijnhavenbrug, zo romantisch!
De brug die Katendrecht met de Kop van Zuid verbindt is genomineerd voor de Architectuurprijs 2014 van de gemeente Rotterdam. De lijst met genomineerden is trouwens indrukwekkend dus of ze gaan winnen? Stemmen mag!


Op deze heerlijke middag wandelde ik verder naar de Fenix Food Factory!

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...