zaterdag 8 november 2014

Kleurrijke Markthal


Ik ben sinds de opening al een paar keer in de Markthal geweest en het blijft me verbazen. Zondag ga ik een tour achter de schermen via Markthal Tours doen maar nu nemen we een kijkje op de marktvloer.


Bij binnenkomst aan de marktzijde loop je direct tegen de kraam van 'Uit je eigen stad' aan. Producten uit Rotterdam: van het land, hier gebrouwen of geproduceerd.


Als je door de Markthal loopt, tussen de kramen en stands door, is het eerste wat opvalt de grote diversiteit in het aanbod. Voor ieder is er wat wils en voor elke portemonnee wat lekkers. Om mee naar huis te nemen en er zelf wat lekkers mee te te koken of om hier een lekker een hapje te eten.

 De kaasjes zullen zeker door de buitenlandse toeristen worden mee genomen. 
En bij de Rotterdamse wildhandel Treuren, zal het met de kerst topdrukte worden.En het blijft gezellig druk. Iedereen geniet, doet z'n boodschapje, bewondert het plafond of drinkt een drankje op een van de terrassen.In de Aziatische supermarkt kun je terecht voor een breed assortiment aan producten uit Hong Kong, China, Thailand, Taiwan, MaleisiĆ«, Singapore, Cambodja, etc. Werkelijk alles wordt er verkocht, zo leuk om er rond te kijken.
Heerlijk, al die mooie groentes en fruit, uit alle hoeken van de wereld. Ik had nog nooit van laukie en lemmetjes gehoord, maar op de Rotterdamse markt (ook buiten trouwens) is echt alles te koop.
Een kraam vol met heerlijke delicatessen zoals worst, paddenstoelen en olie.
Ook de kleurrijke bloemenstand trekt altijd mijn aandacht.Pompoenen en Italiaanse lekkernijen naast elkaar!En kijk eens goed naar deze lampenkappen....

Zoveel lekkers!
Wat ik erg leuk vind is dat de Markthal niet alleen veel bezoekers trekt die komen kijken, maar dat er ook gekocht wordt. Want daar draait het tenslotte om voor de marktkoopmannen en -vrouwen. 
En als je dat onder het mooiste plafond kan doen....is dat meegenomen!
Buiten is het ook gezellig druk, op zaterdag en dinsdag is er een grote markt waar van alles te koop is, van vintage spullen tot vis, van groente en fruit tot kleding.
De Binnenrotte waar het vroeger vaak stil was op niet marktdagen, is nu levendig geworden. 
Tot 's avonds lopen er mensen of zitten ze op de trappen voor de Markthal nog even na te genieten.
Op deze unieke plek in Rotterdam waar de stad ooit ontstond.

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...