donderdag 27 november 2014

Groen en Kunst
Het Museumpark is een mooie plek in het centrum. Vanuit de gezellige Witte de Withstraat loop je er in een paar minuten naar toe. Een groene oase in de stad, die overal om je heen aanwezig is. 

Nationale Nederlanden bij CS 

NAI - Nederlands Architectuur Instituut


op de achtergrond De Rotterdam


Het Museumpark ligt tussen Museum Boijmans Van Beuningen, de Westersingel, de Westzeedijk en  het Erasmus MC. Het ligt op het voormalige landgoed van de familie van Hoboken, die woonden in de villa waar nu het Natuurhistorisch Museum Rotterdam in is gevestigd. Stadsarchitect Witteveen heeft in 1927 het originele park ontworpen.In 1990 kreeg het bureau OMA van Rem Koolhaas de opdracht om het westelijk deel van het Museumpark in te richten. Dit park beslaat een oppervlakte van 100 bij 400 meter en bevindt zich in de lengte tussen De Kunsthal en het Nieuwe Instituut. Het Museumpark bestaat uit vier achter elkaar liggende zones die sterk van elkaar verschillen waar in de lengte een pad doorheen loopt. 
Te beginnen bij het plein voor de Kunsthal en het Natuurhistorisch museum, hierop volgt een meer natuurlijke zone met bomen, struiken en bloemperken, slingerpaadjes en een “zinloze brug”  (er loopt geen water onder). De zone daarachter bestaat uit een geasfalteerd evenemententerrein (waar zomers de Swanmarket wordt gehouden) met eronder de parkeergarage en als laatste het Voorhof: met witte schelpen bestrooid en is de overgang tussen stad en park. Hier zijn appelbomen met wit geverfde stammen geplant.


Museum Boijmans is omringd door allerlei beelden en kunstwerken die mooi tot hun recht komen in het groen.

Het was heerlijk om hier rond te wandelen.
In het Museumpark zijn veel musea gevestigd: naast Boijmans v Beuningen ook de Kunsthal, het Natuurhistorisch, het Nieuwe Instituut, en het kleinere Sonneveldhuis en Chabotmuseum. 
Groen en kunst bij elkaar: een toplocatie dus.

Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...