donderdag 9 oktober 2014

Prachtig wonen en genieten op Kop van Zuid


Weer even naar een hele andere plek van Rotterdam.
Een plaats waar oud en nieuw samen komt, is het Entrepot-gebied.

Op de achtergrond zie je de hoogbouw van het centrum.
Links het Poortgebouw, midden het Noordereiland en rechts de Entrepot-haven met de oude pakhuizen.


Op deze oude haventerreinen zijn de laatste 20 jaar veel nieuwe woningen gebouwd en op een steenworp afstand van de stad is het een heerlijke plek om te wonen.
Samen met de Wilhelminapier vormt dit gebied de Kop van Zuid. 

De Compagnie is de naam van dit woongebouw, de puntdaken zouden zijn geinspireerd op de 19e eeuwse woningbouw op het nabij gelegen Noordereiland en op het groenkoperen puntdak van het Oomsgebouw op het Noordeleiland.
Een stukje verderop liggen deze prachtige woningen aan de kade. Met uitzicht op de jachthaven voel je bijna een mediterrane sfeer.op de achtergrond het topje van de Hef De Entrepothaven en de Binnenhaven werden eind 19e eeuw, samen met het Entrepotgebouw en het Poortgebouw gerealiseerd door de handelmaatschappij van Lodewijk Pincoffs: de Rotterdamsche HandelsvereenigingHet Entrepotgebouw 'De Vijf Werelddelen' dateert uit 1897 en huisvestte pakhuizen die werden gebruikt voor de opslag van koffie, thee, suiker en specerijen. Het bestaat nu uit luxe appartementen, restaurants, winkels en een supermarkt. De havens zijn jachthaven geworden, City Marina Rotterdam. Het lijkt me heerlijk om hier met je boot aan te leggen. 
Als je goed kijkt zie je op de achtergrond de punt van de Erasmusbrug. Je vaart hiervandaan zo de Maas op.


Een mooi stukje oud Rotterdam dat op moderne wijze wordt gebruikt.
Helaas nog veel te weinig bekend en zeker de moeite van het bezoeken waard.
Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...