donderdag 2 oktober 2014

Openingsavond in de Koopkathedraal.Zo werd Maxima begroet bij de opening van De Markthal.
Eigenlijk vind ik de naam veel te bescheiden voor dit overweldigende gebouw. 
Op verschillende niveauhoogtes zijn allerlei kramen te vinden met heerlijkheden.  Producten uit Nederland, de Oosterse wereld, Zuid Amerika, China, Azië, alle smaken van de wereld zijn er te proeven in eenvoudige kramen tot superchique. Van biologisch tot 'niet zo gezond' en van een snelle hap tot een heerlijke maaltijd. Van stroopwafel tot bloemen, olijven tot pincha's, en van een ijsje tot paprika's.  Gewoon aan de marktkraam of op een mooi terras.


De Markthal staat aan de Binnenrotte, de plaats waar ook op dinsdag en zaterdag een grote markt staat. Waar ook de Bibliotheek, de Kubuswoningen en het Potlood te vinden zijn, bijzondere gebouwen. Maar ook de plaats waar Rotterdam ooit is ontstaan.

Zullen we gewoon maar lekker rondwandelen?


  
Onder de Markthal is een parkeergarage voor zo'n 1200 plaatsen.
Maar ook de bevoorrading vindt van onderaf plaats. ook zit hier een grote supermarkt.
De Markthal ligt naast trein en metrostation Blaak dus wil je niet met de auto dan kan dat ook.
Het enorme kunstwerk, De Hoorn des Overvloeds, waarop alle producten te zien zijn die je kunt kopen hier, is een hedendaagse variant op stillevens van oude meesters uit de Nederlandse schilderkunst. 

 
 
 
 
 

 

De kramen en restaurants zijn zeer divers en er is echt voor ieder wat wils. Zelfs onze eigen Bram Ladage is er te vinden. Ik vond het heerlijk om op de openingsavond aanwezig te zijn. En jullie de eerste plaatjes te laten zien. 

En weet je wat zo leuk is? Binnenkort worden de eerste woningen opgeleverd, in de schil van de Markthal. Van de 2 t/m de 11e verdieping zijn koop- en huurwoningen te vinden. Zie je de raampjes in het plafond? Ieder appartement kan in de Markthal kijken en meegenieten van alles wat er op de vloer gebeurt.
Iedere dag van 10-20 uur is de Markthal open.  Op vrijdag een uurtje langer en op zondag van 12-18 uur. Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...