vrijdag 17 oktober 2014

Flyboards in de Wijnhaven


Donderdag 16 oktober vond de spectaculaire opening plaats van het nieuwe ibishotel in Rotterdam.
Het is gesitueerd aan de Wijnhaven en vanaf de Maas kom je er via deze Ibisbrug, ook een beauty.De gevel is bijzonder maar tijdelijk, er komt nog een definitieve gevel op. 
Maar het past nu wel mooi bij de andere topper in dit gebied: de Red Apple, een enorme woontoren met ernaast een wat lager kantoorpand en appartementencomplex. Met de naam van het gebouw wordt een relatie gemaakt dat Rotterdam, The Big Apple van Nederland is. 
Verder is er de relatie met de historie van Wijnhaveneiland waar The Red Apple is gerealiseerd. Aan de kade van de Wijnhaven meerden vroeger de platbodems met appels aan. Op de punt waar de Scheepmakershaven en de Wijnhaven samen komen was vanaf 1889 een appelmarkt gevestigd. Tenslotte is het gebouw The Red Apple rood van kleur.
Op de kade voor het hotel staan nu dus...appelbomen.


De Wijnhaven, verbonden met de Oude Haven en Leuvenhaven, is 400 jaar oud en helaas is een gedeelte van de oude bebouwing bij het bombardement verloren gegaan. 
Aan deze kade zullen trouwens binnenkort veel meer oude schepen liggen.
What a view!


En binnen zijn ze ook helemaal klaar voor de opening. 

 


Er was ook een korte speech door de architect van KCAP Architects & Planners, die ook the Red Apple hebben ontworpen en dit Wijnhaveneiland langzamerhand weer tot bloei brengen.
Het nieuwe ibishotel is gebouwd op de oude kelder van een pand van voor de oorlog.


En toen kon het spektakel buiten beginnen. Het Flyboardteam Nederland geeft een waanzinnige show tegen een mooi decor van oa de rode Willemsbrug.

 


Spektakel op het water, dat past bij Rotterdam.En bij een feestelijke opening horen allerlei bubbels....


We gaan nog even terug naar binnen voor een tour. Een gezellige lobby, en de inrichting is helemaal van nu. Dit stoeltje is super!


En prima kamers om een nachtje door te brengen , de bedden schijnen heerlijk te zijn. 
Deze zomer kreeg ik een uitnodiging om met een aantal bloggers een testweekend mee te maken, maar ik was op vakantie, dus ik heb ze niet persoonlijk kunnen testen.En heb je geen zin om TV te kijken, het uitzicht is een mooi alternatief.
Nog een drankje en een hapje voor alle genodigden....als de avond valt over het Wijnhaveneiland.


Een van de vele nieuwe hotels die de laatste tijd openen in Rotterdam centrum, en op maar een paar minuten lopen van de Markthal en de Erasmusbrug. 

Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...