woensdag 17 september 2014

Majestueuze Markthal


Vanaf het Witte Huis had ik niet alleen een prachtig uitzicht over de Maas maar aan de andere kant kon ik ook de Markthal prachtig zien liggen. 
Rechts op de foto de zaterdagmarkt en achter de Markthal staat de oude Laurenskerk.

De Markthal is bijna klaar, binnen worden de marktkramen en winkels ingericht. De stoepen worden aangelegd, de rommel opgeruimd...en de ramen gezeemd!Dit groene veld blijft helaas niet zo, maar wat zou het mooi zijn als het wel zo was. Met vrij uitzicht naar de bibliotheek en het Potlood.

De doorkijkjes en weerspiegeling zijn iedere keer weer mooi.


Opening
De periode rondom de opening op 1 oktober, is er van alles te doen bij de Markthal in het Laurenskwartier. Het marktplein is op de woensdagen 17 september en 15 oktober het decor voor ‘Laurensvertier’. Je  kunt genieten van hapjes tot volledige maaltijden bij verschillende mobiele keukens. En er is theater, muziek en acrobatiek.
Elke zaterdag vanaf 20 september tot en met zaterdag 11 oktober is op het grasveld naast de Markthal het Open Atelier Martdag. De bezoeker kan raad en daad vragen en aan de slag gaan bij een naaiatelier, kookatelier, schilderatelier en de plantenfluisteraars.

Ook de dinsdagen zijn ‘martdagen’ en ook hier kan je tot en met 14 oktober genieten van straatartiesten die op verschillende plekken op de markt opduiken en hun kunsten vertonen.

Je snapt het wel, ik ga hier natuurlijk een kijkje nemen en dan maar wachten tot 1 oktober als koningin Maxima deze majestueuze Markthal opent!

Jolanda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...