zaterdag 30 augustus 2014

Ketels aan de Kade


In Historisch Delfshaven was vandaag een mooie evenement.
Ketels aan de Kade, even terug in de tijd.
Dit gedeelte van Rotterdam bestaat dit jaar 625 jaar en daarom werd Ketels aan de Kade voor het eerst georganiseerd. Het weer werkte mee, op een enkel buitje na as het droog.


Natuurlijk hoort een paardenrijtuig in deze sfeer thuis en nadat de paarden hadden gedronken en de hoeven waren bekeken konden ze op pad.


 


 


Er stonden veel kramen met echt Rotterdamse producten zo ook 'Uit je eigen Stad', stadslandbouw aan de rand van de stad waarvan de producten ieder weekend op hun Stadsmarkt bij het Marconipein worden verkocht en die ze ook in hun restaurant gebruiken. Binnenkort ga ik hier eens een kijkje nemen.


Maar ook deze Rotterdamse Kaas ziet er supermooi uit...


...en wat te denken van Maasstroompjes en Rotterdams bier!
Rotterdam is zelfvoorzienend zou je zeggen.


Op het Koockplein werd gekookt op de ambachtelijke wijze en dat was leuk om te zien. 


Het ene varken is bijna op en dus een nieuwe aan het spit. Het was supergezellig op het Piet Heynplein en er werd genoten van de lekkere hapjes. Erg leuk, al die borden met informatie. Bij die vroegere zalmafslag staat nu trouwens een restaurant dat het Zalmhuis heet.
 


Deze dames en heren gaven de sfeer van toen goed weer. Natuurlijk dronken we een biertje op het terras van de stadsbrouwerij de Pelgrim. Deze is trouwens te bezoeken en een rondleiding hier is erg leuk. 


 

De kinderen mochten zelf graan scheppen en de zakken op traditionele wijze naar het schip dragen.Net echt toch?


Ketels aan de Kade zal hopelijk een jaarlijks evenement gaan worden en het is een leuke manier om dit mooie stukje historisch Rotterdam onder de aandacht te brengen.

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...