woensdag 4 juni 2014

ZigZagCity: vlonderkunst in de Delftsevaart

Tijdens ZigZagCity zijn er veel bijzondere projecten. Zo is er in en rondom de Delftsevaart voor gekozen om het recreatief gebruik van de Delftsevaart te laten zien


Info van  NOV'82 Architecten;
Onze interventie MAQUETTE 1:1 voor ZigZagCity is te vinden op de vlonders en in het water van de Delftsevaart. De Delftsevaart is een onaantrekkelijk gebied met verouderde materialen, vies water en oninteressante achterkanten. Recreatie ontbreekt in zijn geheel. 1:1 schaalfiguren tonen een invulling voor de drie vlonders zoals ooit beoogd door de architect: een recreatieve plek ter ontspanning en vermaak. Met deze interventie worden passanten en bewoners bewust gemaakt van de dromen van de architect.Ik vind het er supergaaf uit zien.Hoewel ik het niet met de architecten van NOV'82 eens ben want het lijkt me best een leuke plek om te wonen zo midden in het centrum, de omgeving kan wel een frisse blik gebruiken!

En in de foto hierboven komt alles samen....


Met de Laurenskerk op de achtergrond een bijzonder blik op de stad.Mooi project van ZigZagCity, onderdeel van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam 2014 die tot 24 augustus duurt. 

Het thema van de Biennale is URBAN BY NATURE.
Toepasselijk want er komt steeds meer groen in de stad. De vorige post ging over het groene Blaakse Paradijs en de volgende post is weer een groen onderdeel in ZigZagCity.

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...