zondag 13 april 2014

Marathon 2014


Wat een mooie dag voor een marathon en dat dachten deze blusboten ook. Toen de eerste lopers de Erasmusbrug overkwamen reikten hun waterstralen de blauwe lucht  aan!


De brug op, zeker met de straffe wind vanmiddag, is toch altijd een aardig hobbeltje. Het 25 km punt is een mijlpaal in de marathon.


Maar wat moet het een heerlijk gevoel zijn als je de brug weer afloopt met De Rotterdam als nieuwe toeschouwer.


Onderaan de brug werden de lopers getrakteerd op swingende muziek van deze band, die hier ieder jaar de lopers een kick geeft voor de 2e helft. En wat waren het er weer veel dit jaar, lopers en toeschouwers. Rijen dik op de mooie plekjes langs het parcours.
Na de Erasmusbrug ben ik een kijkje gaan nemen bij de Kubuswoningen en de Markthal

 

De lopers gaan hier heen richting het Kralingse Bos, nog een heel eindje te gaan dus....


...en komen hier na het Bos en Crooswijk weer terug richting de finish!Ik heb vele borden en herkenningspunten gezien langs de route maar deze vond ik wel erg leuk!


Heen en terug dus.Deze lopers gaan naar de Coolsingel, nog een ruime kilometer en dan zijn ze er.
Veel lopers werden persoonlijk aangespoord om nog even vol te houden, super dat de naam van de loper tegenwoordig op het startnummer staat.


En zo kun je ze ook aanmoedigen.Florence uit Frankrijk en Jurienne met escorte, ik denk dat de heren niet mee hebben gelopen.En hij had een vooruitziende blik vanmiddag!


De hoek om de Coolsingel op, waar een juichende menigte langs de kant staat en de speakers iedereen binnen praat.En niet alleen Hanno, wat een toppers allemaal. Ieder jaar sta ik weer versteld wat deze mensen presteren. En wat een feestje het brengt in Rotterdam.


En na gedane arbeid...


Toen ik naar huis fietste om 15.15 uur kwam ik deze mensen tegen bij het Bos. Het 35 km punt net voorbij en dus nog wat kilometers voor de boeg. Maar wel al zo'n 4 1/2 uur onderweg....
Gelukkig stond er een salsaband om ze moed in te zingen.


Ik hoop dat ze het hebben gehaald.

Jolanda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...