woensdag 5 februari 2014

Happy New Year!

Chinees nieuwjaar natuurlijk!


Vandaag was ik op de West-Kruiskade waar veel Chinese winkels en restaurantjes zitten en waar jaarlijks groots het nieuwe jaar wordt gevierd. Dit jaar wordt het jaar van het Paard.
Bij alle Chinese zaken komen de Chinese leeuwen voor de deur. Tijdens de leeuwendans happen ze in blaadjes sla en spugen deze naar binnen. Op deze manier wordt de ondernemers een goed jaar gewenst.

  

Natuurlijk gebeurt dit op luid tromgeroffel.

 De drakendans, gedaan door 9 mensen die de draak op stokken laten bewegen, verdrijft de boze geesten net als het vuurwerk dat werd afgestoken.Je waant je hier toch in China?Het publiek werd op afstand gehouden als het vuurwerk werd afgestoken, erg hard trouwens! 

Als de ceremonie klaar is, bij een winkel of restaurant, moet er natuurlijk een foto worden gemaakt....en gingen ze door naar de volgende.


Vanzelfsprekend waren er allerlei Chinese spulletjes te koop op het feestterrein waar ook lekker kon worden gegeten.


En groot en klein genoot! Ik vond het super om dit eens te zien, in ons eigen Chinatown.
Weer een stukje Rotterdam waar ik eigenlijk nooit kom maar dat zeer de moeite waard is vanwege alle winkeltjes en eettentjes van allerlei culturen. Ook over de geschiedenis van de West-Kruiskade is veel te vertellen. Ik ga dus gauw nog eens terug !

Jolanda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...